14-02-10

Moke's gerecht van de week

Spiesje van zoetwatergarnalen met een tomatensalsa, geparfumeerd met gember en soja.

Benodigdheden: 4pers.

 4 Citroengras(sereb)

16 scampi’s (maat 16/20)

100g gepelde tomaten

100g artisjokbodems op olie

100g notensla

dressing: koffielepel geraspte gember,1lepel sojasaus,1dl olijfolie,1koffielepel mosterd,peper en zout,geutje balsamicoazijn

afwerking: panchetta brood en verse kruiden

Bereidingswijze

 

  1. Kuis de scampis en verwijder het darmkanaal. 
  2. Steek ze dan per 4 op  citroengras.Bak de scampis enkele min in olijfolie en houd ze warm. 
  3. Tomatensalsa: snijd de groenten in kleine blokjes en kruid ze met peper,zout en geutje olijfolie. 
  4. Dressing: meng al de opgegeven ingredienten en plaats er even de staafmixer in. 
  5. Schik de tomatensalsa in het midden van een bord,plaats er de scampis op en lepel de saus er omheen werk af met verse kruiden en het panchettabrood.

Smakelijk!

 ARTISJOKSLAATJE

 

Moke is iedere week de culinaire gast in:'Aan tafel met Rudi'. Afgelopen zaterdag ontving Rudi Erwin Vaneyck, invoerder van Porto. Hij gaf ons een totaal andere kijk op de wereld van Porto. Meer info: www.eLuso.be.

 

11:23 Gepost door radiovrw - in Programma's |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.