24-02-10

Moke's recept van de week

 Varkenshammetje met bostorijst en een persillade van Nazarethkaas .

 

Benodigdheden: 4pers.

2 varkenshammetjes

100g nazarethkaas

1d paneermeel

1p rijst

saus:2dl room,1teentje look,2eetl graanmosterd en pezo

afwerking:takje rozemarijn

kruidenbouillon:wortel,prei,selder,ui,tijm,laurier,peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Breng de hammetjes aan de kook  met water en zout gedurende 10 min.om onreinheden te verwijderen.Dan de hammetjes spoelen onder koud stromend water.Terug vergaren in een kruiden bouillon gedurende ca 4 uur.
  2. de persillade bereiden:de kaas pletten en mengen met weinig paneermeel tot een vaste koek is ontstaan.
  3. Als de hammetjes gaar zijn uit de bouillon halen en even laten uitlekken in een vergiet.Dan de hammetjes insmeren met de persillade en laten gratineren in een oven op 200c tot er een krokante korst is gevormd.
  4. saus:laat de room zachtjes inkoken met de look  tot saus dikte.Doe er dan de mosterd bij en kruid het geheel met pezo.
  5. Kook de bostonrijst al dente en kruid het met peper en zout en weinig boter.
  6. Plaats het hammetje op een bord lepel er de saus omheen en werk af met een takje rozemarijn en de warme rijst..
  7. Serveer er eventueel wat Vlaamse frietjes bij.

Smakelijk!

Moke is iedere zaterdag tussen 10u en 12u de culinaire gast in:'Aan tafel met Rudi'.

12:24 Gepost door radiovrw - in Programma's |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.