26-03-10

'Aan tafel met Rudi'

Moke's gerecht van de week: De enige echte Belgische salade

Benodigdheden 4 personen:

  • 4 mini langousten
  • 6 mini courgetten
  • 6 el notenolie
  • 2 limoenen
  • 1 volle eetl geraspte verse gember
  • 2 verse rode peper zonder zaad en fijngehakt
  • verse koreander
  • verse munt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 100g blokjes Corsendonckkaas
  • 100g blokjes gandaham
  • 2 stengels witlof
  • dressing: 1 eetl mosterd, 1 teentje look, 10 eetl olijfolie, peper, zout, sherry

Bereidingswijze:

  1. Snijd de langousten doormidden en haal het darmkanaal eruit
  2. Verhit in een wok de olie, terwijl snij je al de groenten zoals de gember, rode pepers en de verse kruiden dat is bij roerbakken heel belangrijk
  3. In de hete pan gaan de langousten, geraspte limoenschil en de gember
  4. Roerbak ca 6 min. tot de langousten gaar zijn. Neem de pan van het vuur, laat hem even afkoelen en voeg de courgettes toe, het limoensap, de pepers en de kruiden
  5. Breng de salade op smaak met sojasaus
  6. Snijd de kaas en de ganda in fijne blokjes
  7. Dressing bereiden met de opgegeven ingrediënten en even laten rusten
  8. Schep alles goed onder mekaar met een paar eetl dressing
  9. Serveer de salade onmiddelijk in een diepe kom, werk af met wat stengels witlof
  10. Dadelijk opeten want dan zijn de courgetten nog lekker knapperig

Smakelijk!

Moke van restaurant Ter Poorte is wekelijks de culinaire gast in 'Aan tafel met Rudi'. Peter Dehen van Nivoo Vinum zorgt voor de lekkere wijn.

moke  nivoo vinum

Deze week is Nico Vanbergen, organisator van Bloesemring te gast.

bloesemring

'Aan tafel met Rudi', zaterdag tussen 10u en 12u bij VRW

 

20:43 Gepost door radiovrw - in Programma's |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.